Workshop 'Knoop je eigen koord' met Kumihimo

Sinds kort kun je niet alleen de workshop ' Knoop je eigen mala' bij mij volgen, maar ook de workshop 'Knoop je eigen koord'.

Tijdens deze workshop leer ik je hoe je deze prachtige koorden zelf kunt maken. De workshop duurt 4 uur. Het knopen van je koord is tijdrovend maar niet moeilijk.

De knoop/weeftechniek die ik gebruik voor het maken van de koorden heet Kumihimo.  Kumihimo is een traditionele Japanse kunstvorm van het maken van vlechten en koorden. Kumihimo betekent letterlijk 'verzamelde draden' en wordt gemaakt door spoelen van garen met elkaar te verweven. Je hebt vast wel eens de plastic/foam Kumihimo schijven gezien bij de knutselwinkel. Deze plastic of foam schijven worden tegenwoordig gebruikt ter vervanging van de authentieke en traditionele Kumihimo schijf of weefgetouw van hout,  een marudai of een takadai. Deze techniek is niet moeilijk.

Ik leer je tevens hoe je de mooie sluiting kunt maken met macrame technieken.   Wanneer je deel wilt nemen aan deze workshop ga je eerst je favoriete steen uitkiezen. Dit doen we in overleg, ik ga deze steen voor je boren met mijn speciale edelsteenboor. Deze steen kun je tijdens de workshop aan jouw koord bevestigen. Ook bepalen we vooraf welke steen je voor de sluiting wilt gebruiken, ook die steen boor ik voor jou.

Het kiezen van de steen moet in overleg gaan omdat ik van te voren moet weten wat de eigenschappen  (vooral hardheid en spanning) van de steen is. Het boren van stenen is natuurlijk niet helemaal risico-loos. 

Op deze manier stel je zelf je eigen persoonlijke sieraad samen met je zelfgekozen favoriete edelsteen. Doordat ik het benodigde gereedschap en know-how in huis heb kunnen we jouw sieraad helemaal naar jouw wens vormgeven.

Na afloop van de workshop ga je huiswaarts met een sieraad dat helemaal klaar, afgewerkt en naar jouw wens is. 

Heb je interesse in deze workshop, neem dan contact op met mij via deze website Contact pagina

Ik neem dan contact met je op om een datum af te spreken en om in overleg je steen en kleur van je koord te kiezen. Ik werk bij voorkeur één op één of met een klein groepje (max. 3 personen).

Locatie van de workshop is het antieke Javaanse huisje dat ik bouwde in mijn tuin, ik woon in Egmond Binnen

Kosten voor deze workshop 'Knoop je eigen koord' van 4 uur lang inclusief materiaal (koord en geboorde edelstenen) is €70,00 per persoon.

 

Alle benodigdheden zijn aanwezig, de locatie is uniek en natuurlijk is er ook tijd voor thee met iets lekkers!

Ik ontmoet je graag, tot gauw!

Nathalie

Zelfgeknoopt koord met edelsteen hanger