Knoop je eigen mala

'Knoop je eigen mala'.

 

 

Omdat ik zelf moeite had met het langere tijd 'zitten met jezelf' in meditatie maakte ik mijn eerste mala. Het verschuiven van de kralen gekoppeld aan de ademhaling zorgde ervoor dat ik minder onrust en weerstand ervaarde tijdens de meditatie beoefening. Ik gebruikte mijn mala ook tijdens de yogalessen die ik geef. Ik kreeg al gauw vragen over de mala: 'Wat is het'..'waarom gebruik je een mala'..hoe gebruik je een mala'..en ook  'Kun je ook een mala voor mij maken?'

 

Op een heel natuurlijke manier is zo 'HandmadeMala' ontstaan. De Etsy shop waar ik mijn handgemaakte mala's verkoop kun je hier vinden www.etsy.com/nl/shop/handmademala

 

Inmiddels hebben al heel veel mala's die ik maakte een nieuwe eigenaar gekregen. Ik hoop dat de mala niet alleen gedragen zal worden als een prachtig sieraad maar ook zal ondersteunen bij het aanleren van een regelmatige meditatie beoefening. 

 

Het jaar 2018 is bijzonder begonnen. Ik ben heel blij dat de mala's die ik maak een prachtig podium hebben gekregen door een heel mooi artikel in Happinez editie 1 2018. Het artikel is werkelijk prachtig geworden en geeft mij en mijn werk heel goed weer. Zo blij met en trots op de prachtige foto's van Dana van Leeuwen, de mooie tekst van Pauline Bijster en de styling en het enthousiasme van Marita Janssen. Nooit kunnen denken dat mijn mala's in mijn favoriete blad zouden staan, een droom die uitkwam.

 

Na de verschijning van het verhaal over de mala's in Happinez kreeg ik de vraag of ik ook workshops geef. Lezers wilden niet alleen een handgemaakte mala van mij kopen, ze willen ook graag leren hoe je zelf een mala kunt knopen.

 

Ik organiseerde een 'proef'workshop die meteen een groot succes was. Ook hier werk ik weer in kleine groepjes zodat ik iedereen voldoende aandacht kan geven.

 

Ik vond deze eerste workshop zo leuk dat ik deze workshops regelmatig ga geven.  Ik doe de aankondiging van de workshops op mijn Facebook pagina ’HandmadeMala’.  Ik werk met een klein groepje, max 4 personen . Je kunt zelf ook een datum met mij afspreken, alleen of met een groepje vriendinnen/vrienden. De workshop duurt 3,5 uur. De workshop duurt de hele middag omdat dan iedereen met een mala die klaar is huiswaarts keert.  In deze workshop leer ik je de techniek van het edelstenen knopen. Tevens leer ik je de andere technische vaardigheden die je nodig hebt om je mala te maken. Na afloop van de workshop leg ik uit hoe je de mala gebruikt tijdens meditatie en doen we samen een korte meditatie. 

 

Kosten voor deze workshop zijn €80,00 per persoon, ik realiseer mij dat dit best een hoog bedrag is maar we werken met kostbare materialen. De workshop prijs is inclusief materiaal. De materialen lever ik aan tegen inkoopsprijs. Je werkt met 108 edelsteen kralen 6mm en meerdere sterling zilver (925/1000) onderdelen uit Bali waaronder één grote kraal als ’Guru’-kraal. We maken een mala van de edelstenen die ik lever. Je kunt kiezen uit ongeveer 10 verschillende soorten. Ik stuur je de keuze opties voor de edelstenen en de beschrijving van hun energie toe. Je kunt van te voren aangeven met welke steen je graag wilt werken. Is jouw favoriete steen er niet bij kan ik die wellicht ook aanleveren, wel of niet tegen een meerprijs (is afhankelijk van de kostprijs van de edelstenen). Wanneer je je eigen materialen (kralen) meebrengt betaal je alleen voor de technische instructie, de prijs is dan €50,00. 

 

 

 

Er is ook tijd voor thee/koffie en iets lekkers. De locatie is bij mij thuis in Egmond Binnen. Na de zomer van 2018 is de locatie het antieke India huisje waar ik ook de yoga en meditatielessen in geef. Na inschrijving ontvang je een bevestiging.  Inschrijving wordt pas definitief na een aanbetaling van €35,00 inschrijfgeld voor inkoop materiaal. Het restant van het bedrag (€45,00) betaal je ter plekke op de workshopdag. Annuleren kan tot 2 weken voor aanvang workshop, daarna worden materiaalkosten in rekening gebracht omdat inkoop dan al geregeld is.  Bij latere afmelding geen restitutie, wel kan iemand voor jou in de plaats de workshop volgen. En verder maken we er natuurlijk een gezellige en inspirerende dag van.  

Heb je interesse of wil je graag meedoen met de workshop 'Knoop je eigen mala', neem dan contact op via de Facebook pagina 'HandmadeMala' of email mij via wijker67@quicknet.nl

 

 

Nathalie

'Knoop je eigen mala'

mijn eerste mala