Je knoopt met edelstenen naar keuze en echt zilveren kralen

Knoop je eigen mala

..deze mala's werden geknoopt tijdens de workshop 'Knoop je eigen mala'.

'Knoop je eigen mala'.

 

(Let op!, door het corona virus is het momenteel alleen mogelijk om met maximaal 2 personen de workshop 'Knoop je eigen mala' te volgen). 

 

Omdat ik zelf moeite had met het langere tijd 'zitten met jezelf' in meditatie maakte ik mijn eerste mala. Het verschuiven van de kralen gekoppeld aan de ademhaling zorgde ervoor dat ik minder onrust en weerstand ervaarde tijdens de meditatie beoefening. Ik gebruikte mijn mala ook tijdens de yoga- en meditatielessen die ik geef. Ik kreeg al gauw vragen over de mala: 'Wat is het'..'waarom gebruik je een mala'..hoe gebruik je een mala'..en ook  'Kun je ook een mala voor mij maken?'

 

Op een heel natuurlijke manier is zo 'HandmadeMala' ontstaan. De Etsy shop waar ik mijn handgemaakte mala's verkoop kun je hier vinden www.etsy.com/nl/shop/handmademala

 

Inmiddels hebben al heel veel mala's die ik maakte (meer dan 700) een nieuwe eigenaar gekregen. Ik hoop dat de mala niet alleen gedragen zal worden als een prachtig sieraad maar ook zal ondersteunen bij het aanleren van een regelmatige meditatie beoefening. 

 

Het jaar 2018 is bijzonder begonnen. Ik ben heel blij dat de mala's die ik maak een prachtig podium hebben gekregen door een heel mooi artikel in Happinez editie 1 2018. Het artikel is werkelijk prachtig geworden en geeft mij en mijn werk heel goed weer. Zo blij met en trots op de prachtige foto's van Dana van Leeuwen, de mooie tekst van Pauline Bijster en de styling en het enthousiasme van Marita Janssen. Nooit kunnen denken dat mijn mala's in mijn favoriete blad zouden staan, een droom die uitkwam.

 

Na de verschijning van het verhaal over de mala's in Happinez kreeg ik de vraag of ik ook workshops geef. Lezers wilden niet alleen een handgemaakte mala van mij kopen, ze willen ook graag leren hoe je zelf een mala kunt knopen. Natuurlijk is het prachtig wanneer je je eigen mala kunt knopen. Met elk knoopje groeit je eigen mala onder je handen. Het proces van het handmatig knopen maakt je mala nog persoonlijker.

 

Ik organiseerde een 'proef'-workshop die meteen een groot succes was. Ook hier werk ik weer in kleine groepjes zodat ik iedereen voldoende aandacht kan geven.

 

Ik vond deze eerste workshop zo leuk dat ik deze workshops regelmatig ben gaan geven.  Ik doe de aankondiging van de workshops op mijn Facebook pagina ’HandmadeMala’.   Je kunt zelf ook een datum met mij afspreken. 

 

 

 

De workshop duurt ongeveer 4 uur. De workshop duurt de hele ochtend of middag omdat dan iedereen met een mala die helemaal klaar is huiswaarts keert.  In deze workshop leer ik je de techniek van het edelstenen knopen. Tevens leer ik je de andere technische vaardigheden die je nodig hebt om je mala te maken. Na afloop van de workshop leg ik uit hoe je de mala gebruikt tijdens meditatie en doen we samen een korte meditatie. 

 

Kosten voor deze workshop zijn €80,00 per persoon.  Je werkt met kostbare materialen. De workshop prijs is inclusief materiaal. De materialen lever ik aan tegen inkoopsprijs. Je werkt met 108 edelsteen kralen 6mm en meerdere echt zilveren (925/1000) onderdelen uit Bali waaronder één grote kraal als ’Guru’-kraal. We maken een mala van de edelstenen die ik lever. Je kunt kiezen uit ongeveer 10 verschillende soorten (amethist, lapis lazuli, Afrikaans turquoise, rozenkwarts, wit agaat, mos agaat, tijgeroog, onyx, amazoniet, rhodoniet etc.)

Ik stuur je de keuze opties voor de edelstenen en de beschrijving van hun energie toe. Je kunt van te voren aangeven met welke steen je graag wilt werken. Is jouw favoriete steen er niet bij kan ik die wellicht ook aanleveren, wel of niet tegen een meerprijs (is afhankelijk van de kostprijs van de edelstenen). Wanneer je je eigen materialen (kralen) meebrengt betaal je alleen voor de technische instructie, de prijs is dan €50,00. 

 

 

Corona

Door het corona-virus is het alleen mogelijk om maximaal met 2 mensen tegelijk de workshop te volgen. De deelnemers (en ik) zijn van elkaar gescheiden door een plastic PVC scherm zodat deelname veilig en beschermd kan plaatsvinden.

 

Er is ook tijd voor thee/koffie en iets lekkers. De locatie is het prachtige antieke Javaanse huisje dat ik zelf bouwde in mijn tuin.  Na inschrijving ontvang je een bevestiging van deelname en koop ik de door jouw/jullie gewenste edelstenen.

 

Verder maken we er natuurlijk een gezellige en inspirerende dag van.

 

Heb je interesse of wil je graag meedoen met de workshop 'Knoop je eigen mala' neem dan contact op via de Facebook pagina 'HandmadeMala' of stuur mij een berichtje via de contact pagina van deze website.

 

Nathalie

..de workshops worden gegeven in het antieke Javaanse huisje dat ik bouwde in mijn tuin..